BG Eelektro
Električarske usluge

Servis i popravka kućnih aparata, el. instalacije i elektro opreme

 

 

 

 

Servis Veš mašina Beograd - Popravka veš mašina na području Beograda, Kvar na veš mašini jedna je od najneprijatnijih situacija u domaćinstvu i problem koji sigurno želite da rešite u što kraćem roku. Poverite ovaj posao profesionalcima koji će brzo i pouzdano utvrditi zbog čega je došlo do kvara i popraviti vašu veš mašinu.

Pozovite i zakažite dolazak servisera na vašu adresu.

Popravka veš mašina Beograd

Naši majstori sa višedecenijskim iskustvom, uspešno popravljaju uređaje renomiranih proizvođača: 

AEG, ARISTON, ARDO, BEKO, BOSH, CANDY, EI NIS, GORENJE, LG, IGNIS, INDESIT, WHIRLPOOL, SIEMENS, ELIN, NEO, WEG, MIDEA     

Na samom vrhu prioriteta u jednom domaćinstvu, kad je reč o aparatima bele tehnike, nalazi se veš mašina. Bez obzira da li je reč o veš mašini jednostavnijih funkcija ili je reč o primeni modernih tehnologija, važno je da bude ispravna i ima svoju funkciju.

Najčešći problemi u radu veš mašina:

  •  prima vodu i neće da pokrene motor
  •  ostaje voda u veš mašini, ili obrnuto
  •  neće da primi vodu
  •  pravi buku pri radu ili prijavljuje grešku, koju ne razumemo.

Bez obzira na to koje je marke Vaša mašina, da li se puni vešom sa strane ili odozgo, veoma je važno njeno održavanje. Svaki kvar, a kvarovi su neminovnost, donosi stres i traži brzo rešenje dobrog majstora.

Ako smatrate da možete sami da rešite kvar i popravite veš mašinu, verujemo i mi, sve dok ipak ne odlučite da popravku prepustite iskusnim majstorima. Profesionalci će odmah znati da li treba očistiti filter veš mašine, zameniti gumu ili creva veš mašine ili je ipak u pitanju još ozbiljnija intervencija.

Odaberite iskusnog i efikasnog majstora

Savremene veš mašine imaju svoje kodove grešaka koje se prikazuju na displeju (ako postoji),  u vidu npr f1, f2, e1, e2… itd. ili u vidu treperenja pojedinih lampica kada nema displeja, pa nam to omogućava da lakse otklonimo kvar.

Medjutim, u nekim slučajevima se dešava da elektronika nije dobra i nepravilno ukazuje na greške i tako nam otežava popravku veš mašine, pa se zbog toga mora pojedinačno ispitati svaki element na veš mašini. Kada se dijagnostikuje kvar na veš mašini, zamena dela je rutinska stvar za nase majstore.

Kod starijih veš mašina nije bilo takve pomoci u vidu pokazivača grešaka, ali svi majstori koji su znali princip rada veš mašine, veoma lako su rešavali probleme. Evo primera: programator je došao na poziciju grejanja i dalje neće da nastavi a moguce greške bi bile izgorela žica, termostat, grejač ili programator. Kod novijih mašina se to manifestuje na dva načina. Jedan je pravilan način, kada uređaj neće ni da započne bilo kakav program i prijavi grešku. Drugi način je nepravilan, tako što mašina odradi ceo ciklus pranja, a vi i ne primetite da nije grejala. (Bilo je slučajeva da su korisnici tako prali veš mesecima, dok mašina nije počela da buđa, da se skuplja skrama na gumi koja spaja bubanj sa karoserijom veš mašine ili jednostavnije, gumi vrata i da mašina za veš ima neprijatan miris). Kad se to desi veoma je tesko vratiti veš mašinu u prethodno stanje.

Da bi je vratili u prethodno stanje postoje neki starinski recepti: u bubanj veš mašine pospite dve supene kašike sode bikarbone i dve čaše alkoholnog sirćeta i ostavite da odstoji jedno pola sata pa nakon toga ukljućite veš mašinu na program od 90 stepeni. kako bi veš mšsina sama sebe oprala. Ovaj proces bi trebalo ponavljati jednom do dva puta mesečno. a kasnije barem jednom u tri meseca.

Popravka veš mašine je lak zadatak za prave majstore sa iskustvom. Dovoljno je samo da ih pravilno odaberete, sve ostalo je u rukama servisera. Sve ima svoj vek trajanja i kvarovi se, kao i kod svakog drugog uređaja, dešavaju. Ali, važno je da postoji rešenje, s tim što saveti mogu da pomognu da ne dođe do neprijatnosti zbog nepravilnog korišćenja. Ako se ustanovi da je popravka veš mašine neisplativa, onda treba birati novu veš mašinu. Saveti iskusnih servisera mogu da pomognu za koji korak da se odlučite. Efikasnost, tj. poštovanje rokova je vrednost za koju želimo da se razlikujemo od ostalih.

Zamena hidrostata na veš mašini

Da bi veš masina pravilno radila postoji nekoliko uslova pa da ih nabrojimo: 

  • optimalna količina deterdženta 
  •  zagrevanje vode 
  •  ispravnost motora da vrti levo desno i naravno odredjena količina vode.

 Količinu vode koju će veš mašina primiti odredjuje hidrostat (nivostat). Ako vam veš mašina prima veliku količinu vode (tj. Veš mašina se prepunjava vodom), postoji par stvari koje treba proveriti pre njegove zamene. Pa da ih nabrojimo:

  • Crevo koje vodi od kazana ka hidrostatu je negde bušno i prima falš vazduh
  • U kazanu se nakupila tkanina dlačice, deterdžent i zatvoren je protok vazduha preko creva ka hidrostatu
  • Sam elektro ventil je neispravan i hidrostat ne može da iskontroliše količinu vode, elektronika neispravna i daje impuls elektro ventilu i u tom slucaju hidrostat ne može da iskontroliše količinu vode.

Ako su sve stavke koje smo naveli ispravne dolazimo da zakljucka da je hidrostat neispravan i treba ga zameniti. Sama zamena hidrostata na veš mašini ne iziskuje neko vreme te naši majstori popravku veš mašine vrše u kratkom roku.

Zamena termostata na veš mašini

Kao sto smo i pisali u prethodnim savetima kod popravki  savremenih veš mašina, imamo kodove grešaka koje nam olakšavaju popravku veš masina, međutim dešava se  da nam veš masine ne prijave kvar. Dogodilo se da veš mašina neće da greje pa moramo pojedinačno da ispitujemo elemente koji su vezani za kvar grejanja na veš mašini. Ispitali smo grejač, ispitali elektroniku, ispitali instalaciju i sve nam je to ispravno, pa nam je ostao thermostat (kod novijih veš mašina ntc sonda). Od tipova veš mašina zavisi i njena vrednost koja se krece od 4,8 Kilo Oma i više na sobnoj temperaturi. Ako je njena vrednost manja ili veća problem smo dijagnostikovali i sve ostalo je rutina.

Neispravnu sondu naši majstori menjaju novom i orginalnom sondom, tako da je popravka veš mašine uspešno izvršena, a naši klijenti zadovoljni.

Kvar veš mašine je neprijatan događaj i svakako je važno reagovati na pravi način. Pozivanjem servisera koji će da dodje u dogovoreno vreme, postavi dijagnozu i popravi mašinu, zvuči veoma jednostavno i može da bude. Pozovite i uverite se da popravka veš mašine, poverena pravim majstorima, ne mora da bude stres, a svaki kvar mašine znajte da možemo da rešimo i opustute se. Možda je programator, a možda konektor na motoru?? Možda je nešto treće ili peto?! Mi znamo sta se dešava ako je voda u bubnju i neće bubanj da se okrene, ako mašina ne izbacuje vodu, ako centrifuga ne radi, ili krene pa stane, ili ako je Vaša mašina počela da “šeta” po kupatilu. A možda je samo mali pritisak vode u vašoj vodovodnoj mreži i Vaša ”pomoćnica”, nije ništa kriva. I isravna je.

Popravka i čišćenje filtera na veš mašinama

Ako mašina ne izbacuje vodu, prvo šta treba  proveriti je filter mašine, u kom se nakupilo vlakana, sitnih odevnih predmeta i moguće je da je to uzrok. Filter svakako mora da bude čist. A ako jeste, onda treba proveriti odvod i da li je odvodno crevo na većoj visini od one, koju propisom traži proizvođač mašine.

Popravka pumpe na mašinama za pranje veša

Nakon izvršene dve provere idemo na treću, a to je pumpa. Sada već treba pokrenuti mašinu i ako se pumpa pokreće sporo ili nikako, bučna je i oseća se miris gume, onda je jasan kvar mašine. U tom slučaju se radi popravka pumpe veš mašine, tj , njena zamena.

Hvatači boja i pravilna upotreba deterdženta

Korisnici veš mašina sve češće koriste hvatače boja, kako bi mogli da mešaju veš. Tu nastaje problem, jer hvatač prođe između bubnja i gume vrata (jer je mali i tanak) i može da završi u crevu koje spaja kadu i pumpu, ili u filteru. Na kraju, hvatač može da završi na propeleru pumpe i tako izazove njen kvar, pa se pumpa mora zameniti. Hvatač se moze zaglaviti i na grejaču i tu vam takođe može doneti štetu, jer svi grejači kod novih veš mašina imaju integrisanu zaštitnu diodu koja pregori.

Naš savet je da kod veš mašina koje imaju prednje punjenje, hvatače stavljate u mrežicu zajedno sa sitnijim vešom, a kod veš mašina sa gornjim punjenjem to ne morate.

Mnoga domaćinstva imaju problem sa posudama gde sipaju deterdzent za veš, jer se u posudi stvrdne prašak. Taj problem moze da izazove mali pritisak vode pa tako veš mašina ne može da povuče sav deterdžent u bubanj, nego on ostane u posudi i tako vremenom zakori. Najčešći problem je elektro ventil i on se rešava zamenom istog ili je problem u njegovom zadnjem delu gde se nalazi filter i tu se nakupio kamenac koji ne dozvoljava prolazak vode. To možete i sami da resite, tako što odvrnete dovodno crevo i sa elektro ventila izvadite filter i očistite ga.

Što se tiče tečnih deterdzenata za veš mašine oni ne mogu da izazovu ovaj problem ali ako ubacite više deterdzenta mozete da izazovete mnogo ozbiljnije probleme na veš mašini. Probleme koje izaziva veća količina tečnog deterdzenta je pena, koja može da izadje na sve strane i tako zavrsi na elektronici ili elektro motoru. Elektronika i elektromotor su zapravo dva najskuplja elementa na veš mašini. Takodje moze da dovede i do prepunjavanja vode na ves masini i tako vam izazove poplavu u stanu.

Problem se može javiti i kada se ne koristi ciklus pranja na temperaturi od 90 stepeni, tako da je naša preporuka da češće perete veš na 90.

Nas savete je da ne preterujete sa kolicinom praska jer time necete bolje oprati veš, već možete izazvati samo probleme na veš mašini.

Ostali kvarovi na mašinama za pranje

Kvar veš mašine u svakom domaćinstvu je ozbiljan problem. Pri odabiru veš mašine vodimo računa o svemu što može da nam bude od koristi da mašina „traje“ i da se popravka i servis veš mašine desi retko. Kad se kvar ipak desi, treba nam brzo rešenje i kvalitetno servisiranje veš mašine.

Popravka veš mašine je lak zadatak za prave majstore sa iskustvom, i dovoljno je da ih pravilno odaberete. Sve ostalo je u njihovim rukama. Dešava se i važno je da postoji rešenje, s tim sto saveti mogu da pomognu da Vam se ta neprijatnost ne dešava, zbog nepravilnog korišćenja. Ako se ustanovi da je popravka veš mašine neisplativa onda treba birati novu veš mašinu. Saveti iskusnih servisera, mogu da Vam pomognu, na koji korak ćete se odlučiti.

Neki od saveta su pravilan odabir veš mašine u odnosu na broj članova porodice, prema čemu treba da biramo veš mašine sa većim kapacitetom, i tako smanjujemo broj pranja u nedelji.

Tako se popravka veš mašine odlaže ili dešava ređe.

Kapacitet veš mašine kreće se od 5-6 kg – 8 kg veša, s tim što nas uslovljava i prostor namenjen za nju, tako da je i ta činjenica nezaobilazna. Važno je koliko prostora imate za uređaj, osim toga da li je ugradna ili samostojeća, pa vodite računa i o dimenzijama.

Finansijski momenat je važan i pri kupovini veš mašine, s tim sto je važno misliti i o tome šta nam veš mašina dodatno nudi, osim čistog veša.

Pranje veša već dugo nije samo za manje osetljive materijale, već mašina za veš postaje prijatelj i vaših finih i osetljivih tkanina. Tako je važno birati prema svojim potrebama i u odnosu na odeću koju imate i najčešće nosite vi i članovi vaše porodice. Neka svaki komad odeće iz vaše mašine izađe čist i mirisan i zadrži svoj oblik, odabirom manjeg obrtaja centrifige i to u vreme kad vama odgovara, odabirom opcije odloženi start, u vreme jeftine struje.

Sušenje veša je manje ili više problem u različito doba godine, pa je leti brže, a zimi sporije, zauzima prostor na terasi, koja je uredjena za uživanje. Kod nas je obično terasa mesto gde se veš iz mašine širi i sačekamo nekoiko dana da se osuši. Prostorije namenjene za sušenje veša su bolje rešenje.tkz.vešernice, s tim sto je najbolje rešenje mašina za pranje i sušenje veša. Probajte da luksuz postane potreba, bez koje se ne može i podignite kvalitet svog života na veći nivo, a onda se i popravke veš mašine mogu svesti na minimum. Ako se dese, tu smo za vas. Kada se odabere mašina preporučujemo da se pozove servis, da bi se mašina pustila u rad, jer pre puštanja u rad mašina se mora nivelisati i moraju se skinuti blokade sa uredjaja. Ako se to ne uradi, može doći do oštecenja veš mašine. Prvo puštanje veš mašine bi trebalo da bude bez veša u veš mašini na nekom kratkom programu.

Pranje veša od tvrdokornih mrlja na niskim temperaturama je još jedna potreba. Birajte prema svojim potrebama i mogućnostima koje veš mašine mogu da vam pomognu i budite zadovojlni a kada dodje do popravke vaše mašine pozovite naš servis. Poslujemo na celoj teritoriji grada Beograda.

Koje veš mašine su najbolje i najzahvalnije sa aspekta održavanja i servisiranja?

Kada kupujete veš mašinu neka vam među vodećim prioritetima bude kvalitet. Uređaji sa najmanjom stopom kvarova su uglavnom proizvod tehnologije vrhunskih brendova LG, Beko, Indesit, Whirlpool, Bosch. Međutim, uz preventivne preglede servisera, svaka veš mašina vam može dugo služiti. Koji god model da posedujete, naši majstori mogu utvrditi kvar, uraditi potreban servis i otkloniti grešku.

Koliko vremena je potrebno za intervenciju vaših servisera?

Ukoliko imate problem sa veš mašinom dovoljno je da pozovete Servis BG Elektro, predstavite prirodu kvara i mi ćemo zakazati dolazak u terminu koji Vama odgovara. Prilikom posete obavljamo brzu dijagnostiku problema, te kvalitetno i po povoljnoj ceni otklanjamo utvrđeni kvar na veš mašini. Bez čekanja i nereda u stanu, nakon intervencije naših majstora vaš aparat će ponovo raditi besprekorno.

Koje su cene popravke veš mašine u Beogradu?

Cenu popravke računamo tek u zavisnosti od procene kvara i količine rezervnih delova. Transparentni smo i fer.

Koje beogradske opštine pokrivate i da li radite servis veš mašina bilo gde u Beogradu? 

Usluge servisa pružamo na teritoriji svih opština grada Beograda – Palilula, Savski Venac, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Karaburma, Banovo Brdo, Novi Beograd itd. Pokrivamo kompletno područje prestoničkog regiona.

Koje usluge nudite u servisu?

U našem servisu radimo kompletno servisiranje veš mašina, kao i popravke hidrostata i termostata. Ako vam je potrebna zamena bubnja na veš mašini, odnosno popravka i zamena filtera, naši serviseri će se u najkraćem roku pobrinuti za to.

Da li radite nivelaciju veš mašina?

Kada kupite veš mašinu, u idealnom slučaju bi trebalo da angažujete servisere da je puste u rad. Pre nego što se priključi i uključi, veoma je važno da veš mašina bude u ravnoteži kako ne bi došlo do oštećenja uređaja. Ovaj proces se zove nivelacija i deo je uslužnog asortimana u našem servisu. Samo ako je veš mašina dobro postavljena i nema klimanja, osiguravate njen pravilan rad i smanjujete rizike od kvarova. Stoga je najbolje da pozovete majstore koji će uraditi nivelaciju i deblokadu veš mašine.

Da li se kod vas mogu kupiti rezervni delovi za veš mašine?

Ukoliko kvar veš mašine zahteva ugradnju rezervnih delova, naši majstori će se pobrinuti za taj problem. Nudimo garanciju od 6 meseci na ugrađene delove.

Koje su vaše sugestije kao profesionalaca kada je u pitanju kupovina veš mašine?

Naše dugogodišnje iskustvo je potvrdilo da postoji nekoliko ključnih kriterijuma koje treba slediti prilikom kupovine veš mašine. Pre svega, veoma je važno da uređaj kupujete prema broju članova svoje porodice. Pametan potez je kupovina veš mašine sa većim kapacitetom kako bi se smanjio broj pranja u nedelji, te tako i odložili eventualni kvarovi. 

Vodite računa o dimenzijama aparata, birajte ugradnu ili samostojeću veš mašinu prema prostoru kojim raspolažete u vašem domu. Kada je u pitanju cena, nemojte žuriti da kupite najjeftiniji model uređaja. Naprotiv, bitno je pronaći veš mašinu koja za pogodnu cenu nudi kvalitet, i to u vidu besprekorno čistog veša, ali i visokog stepena energetske efikasnosti. Ponekad je bolji izbor skuplji model sa više naprednih programa i funkcija koji dugoročno nudi uštedu struje i vode i mnogo jednostavniju svakodnevicu.

Kontakt

BG Elektro

11000, Beograd

Tel: 063/7699-556

Surface Pro 4 Table

Here is the pop up panel you can use to promote any product or products that you think your customers should see at the very top of the website. You can use 6 different modules positions between intro-1 and intro-6.

215,00 €

FIND OUT MORE BUY TODAY!


TOP